Vilka verktyg behöver jag i trädgården?

Trädgårdsarbete kan vara rofyllt och avslappnande, men också arbetsamt och tidskrävande. Det är därför viktigt att du har rätt verktyg för att utföra alla de små och stora arbeten en trädgård kräver. En välskött trädgård kräver en hel del jobb, men med rätt utrusning blir det betydligt enklare att hålla trädgården i toppskick.

Grundläggande redskap

Oavsett storleken eller karaktären på din trädgård finns det vissa verktyg som är praktiskt taget oumbärliga för trädgårdsarbete. Sådana verktyg är till exempel spadar, sekatörer, häcksaxar och grensaxar. Med hjälp av dessa verktyg kan du klara dig ganska bra när du ska plantera och beskära. Ett par rejäla trädgårdshandskar är också en hjälp när du ska beskära träd, rensa ogräs eller gräva. Även en räfsa för nedfallna löv är bra att ha för att hålla gräsmattan snygg och prydlig. En skottkärra är också praktisk att ha till hands för att samla ihop trädgårdsavfall eller för att förflytta exempelvis jord i trädgården.

Andra redskap och maskiner som kan vara bra att ha

En gräsklippare kan nog också sägas vara ett grundredskap i trädgårdsarbetet. En välklippt gräsmatta är verkligen viktigt när det kommer till intrycket av din trädgård. Gräsklippare finns i en mängd olika varianter, allt från handdrivna gräsklippare till åkgräsklippare. Vilken typ av gräsklippare du väljer beror på hur stor trädgård du har och hur mycket arbete och pengar du vill lägga ner. Har du en stor gräsmatta kanske du till och med behöver ha en så kallad robotgräsklippare, som sköter gräsklippningen själv, medan du kan koncentrera dig på annat. En trimmer och en elektrisk häcksax kan också vara bra att ha, speciellt för dig som har en större trädgård.

Vad ska jag tänka på när jag köper trädgårdsredskap?

Tänk på att de är ergonomiska och hållbara. Trädgårdsredskap kan användas länge om de är av god kvalitet och om du sköter om dem på rätt sätt. För de dyrare verktygen såsom gräsklippare och trimmers kan det vara värt att jämföra priser på nätet innan du investerar dina pengar. Håll också utkik efter erbjudanden och reor för att vara säker på att du får så mycket som möjligt för pengarna.