Vacker utsida

 

Entrén är sedd som en av de viktigaste delarna av en bostad. Med hjälp av att skapa en vacker entré kan du ge besökaren känslan av ett varmt välkomnande, vilket garanterat ger ett bra första intryck av ditt hem. Det blir med andra ord en fröjd både för dig och din gäst att komma hem till dig. För att få till en inbjudande entré kan du använda dig av ett par enkla medel som vi skriver mer om nedan.

Byggahus skriver i en artikel att det bland annat är viktigt att balansera alla hårda ytor, såsom stengångar, med grönska när du skapar en inbjudande entré. Använd dig därför gärna av blommor, buskar och varför inte träd, för att skapa en vacker inramning av din entré. Att låta vackra växter omringa entrén är helt klart ett av de populäraste sätten att göra den inbjudande. Tänk dock på att välja växter som även tål att vara ute under vintertid. Av säkerhetsskäl bör trappan, om en sådan finns, vara i mycket gott skick och ha ett stadigt räcke. På vintern är det dessutom bra att se till så att trappan saltas för att undvika halkrisk.

Använd gärna också mysig belysning, fasadnummer och en trevlig välkomstskylt för att skapa en vacker och modern entré. Siffror i snygg design är ett enkelt sätt att ge husets fasad ett litet extra upplyft. Unika designer hittar man bland annat hos Fasaddekor. Din bostad ska ju ändå ha sina siffror synliga så varför inte göra de extra snygga?

Tidigare har många lagt ner stor vikt på att byta ut golvet inomhus eller helrenoverat köket. För att fullända bostadens helhet är det dock minst lika viktigt att få till den rätta entrén. Det spelar ingen roll om du bor i ett kedjehus, en villa eller lägenhet – alla bostäder behöver en inbjudande entré.

Känner du för att dekorera din entré och gångstigen mot din dörr så finns det lite intressanta föremål du kan nyttja. Är du intresserad av att uppvisa en vacker samling av växande blommor så kan du förädla synen genom att plantera i en gjutjärnsgryta du kanske hittade på en loppis. Alternativa föremål du kan använda är lite äldre och kanske till och med spruckna krukor och urnor. Dessa föremål kan ge en väldig robust och rustik känsla.

Något många inte tänker på är att om du har krukväxter eller liknande så kan du även ha en örtträdgård. Några av de växtligheter du troligast vill ha i din örtträdgård är växter som Rosmarin, Timjan, Gräslök, Dill och Chili. Det finns såklart andra örter och man kan alltid variera.

Vill man ha mer matigt men ändå vackert kan man alltid inkludera plantor som Rabarber, Grön kål, Tomatplantor och gurkodling. Man kan även ta med morötter och sockerärtor.