Utrustad för trädgårdsarbete

Vill man hålla ordning på sin trädgård på enklast och bästa sättet gäller det att utrusta sig själv rätt. Det finns många olika delar av trädgården att ta hand om och en del sköts bäst med några specialredskap.

De mest grundläggande redskapen man ska se till att ha till hands är bland annat sekatören, handsågen och en trädgårdsspade. Sekatören är ett speciellt mångsidigt verktyg som man kan få väldigt stor användning av. Detta betyder också att det är extra viktigt att köpa en av bra kvalitet. Testa gärna i en butik för att hitta en som även ligger bra i handen.

En häcksax och ett rensjärn är också bra skaffa. Rensjärnet fungerar bra i rabatten där marken är uppluckrad, försöker man använda den på hårdare packad jord sliter man bara ut den i onödan. Häcksaxen finns både som manuell och elektrisk beroende på vad man själv föredrar. Den elektriska klarar så klart av mycket mer på samma tid, men den manuella kan ge bättre kontroll över smådetaljerna. Satsar man på den elektriska varianten är det igen värt att satsa på kvalitet.

Men trädgården är ju också allt gräs på marken och detta måste man ju ha en bra gräsklippare för att hantera. Det är storleken som i slutändan avgör om man ska satsa på att köpa en åkgräsklippare eller en handstyrd. En åkgräsklippare behöver ju ett viss svängrum för att kunna användas effektivt, men allt en åkgräsklippare kan ta kan ju även en handstyrd sådan också ta. Det tar bara mer tid och energi.

Inget kan dock växa utan vatten och det enklaste sättet att vattna saker och ting är oftast med vattenslangen och ett passande munstycke. Titta på vad som ligger längst bort från kranen men fortfarande behöver vatten och se till att köpa en vattenslang som når dit bort. Gärna lite till om man behöver ta sig runt hörn på huset och inte vill riskera att slangen förstör något i rabatten som man släpar runt den.

Sist men inte minst ska man även se till att skaffa ett par riktiga trädgårdshandskar och gärna ett par gummistövlar också.