Sommarbestyr kring hemmet

Sommaren är ett perfekt tillfälle att slappna av, stressa ner och njuta av det vackra vädret. Man kan passa på att fixa de där sakerna på tomten som man skjutit på hela våren. Nu är man har lite tid över, kan lite trädgårdspysslande vara som balsam för själen. 

Anlägga gräsmatta

Om gräsmattan växer dåligt, är full av mossa eller har förstörts av vintern, kan man anlägga en ny. Många väljer att lägga ut färsk jord och så gräsfrön. Om man vill att gräsmattan ska bli snygg på en gång kan man köpra färdigordlat gräs på rulle som binder sig själv till jorden. Var nogrann med underarbetet, det är det som avgör om resultatet kommer att bli bra eller inte. 

Fixa fasaden

Du kan också passa på att fixa till fasaden. Du kanske vill brädslå den och gömma undan teglet, eller så kanske det är dags att fixa fönsterluckorna. Man borde avvakta med husmålning till dess att det blir några klara dagar. Man vill inte att det ska regna när man målar. Alternativt kan man välja att bara tvätta av vintern och vårens smuts med högtryckstvätten.

Plantera om

Se hur dina växter mår. Om det verkar som att vissa har svårt att överleva på en plats, behöver det inte betydda att man bor på fel plats. Det är helt enkelt plantan som bor på fel plats, i trädgården det vill säga. Jorden på tomten är inte densamma över hela tomten, det kan vara för torrt eller för fuktigt för en viss planta. Gräv lite i jorden runtom i trädgården och se vad jorden består av. Därefter kan man flytta svaga och ledsna plantor till bättre platser.