Snygga till huset

Har du snyggat till i trädgården med nya växter så kanske du ser att även huset måste få lite kärlek. Det kan vara frågan om större åttaganden som att måla om hela fastigheten eller bara fixat till fasaden med lite enklare medel. Att få fräscha till fasad och runt huset kan behövas ibland.

Hur lång tid det tar att måla om hela ditt hus beror ju på en del faktorer så som hur stor ditt hus är. Vilket väder det är när du hade tänkt måla har också betydelse. Ja du ser att det kan vara svårt att beräkna, men ju bättre väder desto fortare torkar färgen och det är framförallt mycket roligare att måla i solsken än i regn. Planera in ditt målande efter väderprognosen, det kan underlätta.

Det kan vara så att fasaden är snygg och fräsch så att det räcker att tvätta av huset med högtryckstvätten. Det kan räcka med såpa eller diskmedel för att få bort den smuts som sitter där. Är det angripet av mögel så använd något alg eller mögel medel. Se till att du tvättar ditt hus upp ifrån och ner så smutsen rinner ner. 

Att få montera på en ny fasaddekor kan göra mycket för din husvägg. Ett annat bra exempel på vad man kan göra är att byta ut belysningen vid entrén. Varför inte montera in led belysning runt om hela huset kan göra mycket på helhetsintrycket det ger ett skön värme till huset nu när det blir höst och mörkare ute. Det är ju inte bara vid jul och halloween det gör sig med belysning på huset. Det kommer att göra sig bra i höstmörkret. 

Idag finns det billiga LED-lampor med solceller och batterier. Detta gör att de lätt kan placeras var som helst i trädgården utan att man behöver dra någon ström. På dagen laddas de helt enkelt upp av solceller för att på natten kunna lysa upp där de är placerade. De är perfekt för belysning vid gångar i trädgården eller runt vackra statyer eller blominstallationer som man vill kunna se även på kvällen.

Om det är belysning som monteras upp så invänta till kvällen för att avgöra om det behöver ändras på något. Det kan vara svårt under dagens ljusaste timmar att avgöra hur det blev. Det kan också vara skönt att få någon utomstående att komma med sina synpunkter då man lätt kan bli lite hemmablind och kanske inte ser saker och ting som andra gör det. En second opinion är aldrig fel.