Skapa rum och gångrum med sten och kakel

Ett enkelt sätt att ge din trädgård en mysigare känsla är genom att använda dig av sten och kakel för att göra små stigar eller avskilda delar och rum. Det är både enkelt och ger en snabb effekt på utseendet.

Att skapa avskilda områden och rum i en trädgård är en designprincip som har använts i många år och som hittas hos många olika stilar. För att göra olika områden av trädgården tillgängliga går det utmärkt att använda sig av sten- och kakelplattor. Ta ett blad från den japanska trädgårdsdesignen och kontrollera besökarnas perspektiv. Genom att låta stigen gå på ett visst sätt kan du inreda och designa din trädgård så att den blir som ett konstverk.

Sten- och kakelbeläggning ger dessutom trädgården ett städat och ordnat utseende. Kontrasten mellan plattorna och naturen är vacker och dessutom lätt att ta hand om. Innan du bestämmer dig för hur du ska skapa detta gångrum i trädgården, kan det vara smart att börja med en väg som går till husets entré. Försök att tänka på att du ska använda stenar eller plattor som passar med resten av husets utseende. Använd sedan samma typ av sten även i resten av inredningen för att ge ditt hem och din trädgård ett enhetligt utseende.

Förutom gångarna och vägarna du kan skapa med plattor, så går det även att skapa rum. Ett bra exempel på ett ”rum” i trädgården som många uppskattar är områden som är avsedda för grillen. Med lite planerande kan du skapa en vacker yta som passar utmärkt för både själva grillningen och måltiden efteråt. Ett annat tips är att skapa ett område som bara är till för att socialisera. Här finns det mängder av utemöbler som passar bra att använda. Hitta en bra kakelaffär online och upptäck de olika möjligheterna du har framför dig.