Samspelet av hus och trädgård

Vårt hur och vår trädgård är oskiljbara på mer än ett sätt. Så lägger du ned mycket tid på att få en vacker trädgård bör du också lägga ned lite tid på huset och se till att det är fint också. Här kommer några snabba tips på hur du kan fräscha upp huset så det inte tar bort från allt arbete du lagt ned på din trädgård.

Underhåll är en väldigt viktig del av detta och det börjar med att regelbundet tvätta fasaden och fönstren. Har du dessutom något som ett tegeltak där mossa kan börja växa är det ju rekommenderat att även försöka hålla pannorna ren och fin.

Bor du i ett trähus kommer du så klart också behöva måla om huset förr eller senare. Självfallet kan även putsade fasader och tegelfasader målas. Men det är något vi mest förknippar med just trähus.

För att vidare snygga till fasaden kan du titta på saker som fasaddekor av olika slag. Eller varför inte sätta upp lite vackra växter på den genom att hänga upp blomlådor under fönstren, sätta upp ett ribbverk med klätterväxter eller något liknande.