Rätt redskap i trädgårdsarbetet

Drömmer du om en vacker trädgård där du kan odla dina egna grönsaker? Att ha viss kunskap om trädgårdsskötsel underlättar då det är olika moment som bör ses över under året. Att veta vilka redskap du ska välja kan vara svårt, då det finns ett enormt utbud i butikerna av olika spadar, sekatörer och saxar. Enklast är att först planera för hur trädgården ska se ut.

Vad behövs i din trädgård?

Fundera över vilka redskap som behövs i just din trädgård och skaffa dig det du behöver. Har du äppelträd kan till exempel en äppelupplockare hjälpa till i arbetet. En bärrensare är smidig när du ska sortera ut bär från löv vilket annars kan vara ett tidskrävande arbete. Med ett vedklyvningspaket slipper du klyva ved med yxa och du får enklare veden klar till brasan och uppvärmning.

Nödvändiga redskap

Bor du i hus med trädgård finns dock några redskap som alltid kommer att behövas. Häcksax, sekatör, kratta och spade av bra kvalitet är alla nödvändiga trädgårdsredskap för att du ska kunna hålla trädgården riktigt snygg och välskött. Vilken typ av gräsklippare du ska investera i beror på storleken på din trädgård och hur mycket av den som är gräs, är tomten lite större kan även en skottkärra underlätta i arbetet.