Planera vårträdgården

Mitt i vintern är ju inte riktigt trädgården tillgänglig att arbeta med. Och medan detta inte är det roligaste tiden för trädgårdsentusiaster lämnar det en hel del tid över för att göra planer för den kommande våren.

Eftersom man inte vet exakt vad som väntar sig under snön kommer man ju behöva spekulera om ett och annat. Har man bra koll på sin trädgård och en god förståelse för de som växer där, vet man nog ett och annat om vilka utmaningar som väntar en när snön väl har smält.

Till dess kan man tänka något på vilka förändringar man skulle vilja göra i trädgården under året. Vill man exempelvis prova odla något helt nytt är det ju bra att läsa på sig en del om detta och om det finns några förutsättningar man måste ha för att det ska gå bra. Man kan också ta och göra eventuella beställningar av fröer och annat som lätt håller till våren eller sommaren.

Har man kanske lust att göra en uteplats i trädgården detta år kan man ju också ta och tänka på vilka trädgårdsmöbler som kommer att passa bäst och hur man bör dekorera runt dessa. Ta då även tillfälle att läsa om de olika underläggen man kan använda på en uteplats och fundera på vilket som fungerar bäst i trädgården.