Odla på balkongen

Bara för att man bor i en lägenhet inne i stan så betyder inte det att man inte kan odla. Nedan har ni några tips på hur man odlar ätbara växter på sin balkong.

Passande växter

De mest värdefulla växterna att odla är de som inte tar mycket plats och växer snabbt. Det kan handla om till exempel örter, sallad och tomater. Sallad och örter växer snabbt och kräver inte stora krukor. De kan dessutom skördas och fortsätta växa under hela sommaren. 

Även om tomater kräver lite större krukor så har de fördelen att växa på höjden. På så sätt kan de ge en stor skörd även på liten yta.

Det kan även vara roligt att odla till exempel potatis i säck eller hink även om det kan ta förhållandevis mycket plats. Platseffektivast är att odla i hink. Allt eftersom blasten växer kan man fylla på med jord. Detta gör att potatisen växer mer på djupet och ger större skörd. 

Små växthus

Vill man snabba på tillväxten och sträcka ut växtsäsongen så kan små växthus vara ett alternativ. Detta är dock mest passande för de mindre växterna så som örter och sallad.