Naturen inomhus

Det är svårt att odla morötter inomhus, man vill ogärna bryta upp golvet och börja så. Istället får vi ta till andra knep för att få en del av utelivet inomhus. 

Tavlor

Naturtavlor är nog det vackraste och lättast att passa in i alla hem. Du kanske har några vackra naturbilder på din telefon eller systemkamera? Om de har tillräckligt stor upplösning kan du trycka upp dem på canvastavlor och hänga upp. Då kan du få en närbild av din odling eller det vackraste trädet på tomten. Har du en inredning som är inspirerat från andra kulturer kan du hitta naturbilder från andra länder att hänga upp. Tänk dig en tavla på Mt. Fuji i sovrummet eller en tavla som föreställer regnskogen i vardagsrummet.

Växter

Det finns flera fördelar med att ha växter inomhus. De rensar luften från dåliga partiklar och ämnen och höjer luftfuktigheten. Sedan är de ju fina att titta på också! För att växterna ska må bra måste du följa skötselråden. Här är några problem som kan uppstå

  • Bruna blad - du vattnar fel, växten behöver mer eller mindre vatten. Se också till att rötterna inte är för stora för krukan. 
  • Röta - om du ser att växten börjar ruttna eller slokna kan det vara att den står i vatten för jämnan. Se till att krukan är dränerad och har lecakulor i botten.
  • Bladen rullar sig - den drar åt sig bladen om det är för kallt och dragit på platsen. Prova att ställa blomman någon annanstans, helst inte på en fönsterbänk.