Knyt ihop trädgården med huset

Mångas dröm är en lummig trädgård, färdig att vistas i utan större arbete. En förlängning av hemmet till ett rum ute i det fria. Genom att planera växter och ytor kan man få den trädgård man drömmer om.

Tänker man piffa till i trädgården är det ide att även se över husets fasad. Amplar och krukor runt entren är en mycket trevlig detalj som välkommnar och ger ett mysigt intryck. En fräch exteriör är en viktig del för att ge huset en större potential att bli en del av trädgården.

Är man i startgroparna för att anlägga en trädgård, är det bra at börja med en ideskiss. Det är nu du kan planera hur din trädgård kommer att se ut om ett par år. Träd ger en ombonad och lummig känsla, men tar också lång tid på sig att växa till sig. Vill man komma igång fort är det bra att satsa på ett träd som är 2-3 år och således redan lite storlek på.

Är det en äldre trädgård kan man ändå göra på samma sätt som med en ny. Gör en ideskiss på vad du redan har och hur du skulle vilja att den slutligen ser ut. Genom att anpassa stilen på trädgården efter stilen på huset, så knyter du ihop allt till en helhet.