Isolera altan och använd den året runt

Altanen är platsen där man gärna spenderar tid under sommaren, men under resten av året ser den inte alls lika stor användning. Vill man dock ha lite extra utrymme i hemmet kan det helt klart vara en idé att isolera altan.

Detta är dock inget litet projekt och något man behöver undersöka ordentligt innan man sätter igång. Till att börja med är förarbetet väldigt viktigt när det kommer till isolering och för en redan färdigställd altan kan det innebära att förändringar måste göras innan man kan böja tänka på att isolera utrymmet. Saker som golv, tak och väggar kan alla behöver bytas ut eller förberedas på ett sätt eller annat så att det går att bygga ordentligt isolerat.

Eftersom man inte har något direkt värmekälla på en altan som andra delar av huset kommer man behöva tillgodose detta på något sätt. Golvvärme är troligtvis den enklaste lösningen och det finns till och med färdiga paket man kan köpa och installera själv. Golvvärme är ett lågenergisystem vilket gör att man troligtvis inte kommer att se en stor ökning i energianvändningen i hemmet efter projektet är klart.

Är man riktigt händig kan man säkert göra stora delar, eller kanske till och med allt själv. Annars är det bäst att vända sig till fackmän som kan hjälpa en att genomföra projektet korrekt. När allt görs rätt kommer man sedan ha en extra del av huset som går att använda året runt och inte bara under sommaren. Detta kan bli en perfekt plats att sitta på under regniga höstdagar och stormiga vinternätter och mysa med något varmt att dricka.