Inreda växthuset

Ett vackert växthus är många trädgårdsälskares dröm. Det finns små i plast och plexiglas, till pampiga orangerier av glas och aluminiuim. Om du har ett växthus med några kvadratmeter över, kan du sätta dina fingrar i dem och inreda!

Fundera över golvet i växthuset. Mindre växthus kan placeras direkt på gräset men det kan lätt locka till sig skadedjur. Grus eller tegel är mycket finare och mer lättskött. Du kan med fördel göra en liten golvbrunn i mitten av växthuset för att lättare kunna rengöra ytan och få bort vatten som spills. 

Kontrollera ljusinsläppet med vackra gardiner. Om du planerar på att umgås i växthuset kan du minska värmen med att dra för ett par gardiner och hindra att gästerna får solen i ögonen. Samtidigt kan du köpa skira gardiner bara för utsmyckningens skull. Det senaste tygmodet hittar du hos Allinteriör.se. Glöm inte bort att ta in och tvätta dem då och då så gardinerna inte blir ett hem för smådjuren. 

Platsgjut blomlådor längs väggarna. Om en del inte ska användas för sådd kan du lägga över ett trälock och få en skön sittplats. Att gjuta i betong är inte så svårt som du kanske tror, det viktigaste är att få ut luftbubblorna ur betongen, annars kan den bli skör. Du kan läsa på Betong.se hur de resonerar kring detta. 

Sist men inte minst kan du inreda med växterna. Du kan odla nästan vad som helst i ett växthus. Blanda större och mindre plantor och flera olika färger för att få ett levande intryck.