Höst- och vårsysslor i trädgården

Som de flesta är medvetna om så finns det både häst- och vårsysslor i trädgården som är viktiga för att man ska få en så vacker trädgård som möjligt. Nu tänker vi inte i första hand på planteringar och att rensa ogräs. Utan att se till så allt praktiskt med trädgården fungerar. Man vill ju inte vara med om några otrevliga överraskningar som vattenläckor och annat.

Höstens sysslor

Inför vintern så gäller det att se till så att allt som ska in har tagits in. Det gäller både plantor men också trädgårdsverktyg med mera. Det gäller också att se till så att vattenslangar och annat har tömts på vatten och hängts upp på ett bra sätt i garage eller förråd. Se också till att stänga av vatten som används utomhus. När minusgraderna börja komma så finns det en riska att dessa fryses sönder och det blir vattenskador. Spola ur och rensa avlopp som inte kommer att användas när det blir vinterdvala.

Vårens sysslor

Nu blir det tvärt mot för på hösten. Nu ska allt ställas i ordning inför den prunkande sommaren. Det gäller att se till så att man har vattnet igång och att allt fungerar som det ska. Se till att trädgårdsverktygen är på plats och redo när den första solstrålarna kommer. Man vill ju att allt är på plats när det är dags att börja påta i trädgården. Kontrollera så att alla avlopp och vattenutkast fungerar som de ska och koppla på så du kan vattna din trädgård i lugn och ro. Se till att att fungerar för sommaren.