Hemodlat är perfekt för vegetarisk matlagning

Den vegetariska trenden växer sig allt starkare varje år. Allt fler väljer att äta mer växtbaserat av olika anledningar, bland annat för hälsan, djuren och klimatet. En annan stark trend är att odla örter och grönsaker hemma, exempelvis i trädgården, på balkongen eller på fönsterbrädan. Här kan du läsa mer om hur du enkelt kombinerar de två trenderna och lagar vegetariska rätter med hemodlade produkter.

Rätt köksverktyg underlättar den vegetariska kosten

Att grönsaker är hälsosamt vet nog de flesta, men däremot är det många som tycker att det är svårt att laga västbaserade maträtter. Många vill äta mer vegetarisk mat, men vet inte riktigt var de ska börja. En bra start är att investera i köksverktyg som är särskilt avsedda för grönsaker. 

Odla egna grönskar

Det behöver inte vara särskilt svårt att odla egna grönsaker och örter. Om du har en trädgård är det såklart lättare, men även på balkongen och på fönsterbrädet kan du skapa din egen lilla odling. Välj plantor som passar bra för att odlas inomhus och som inte kräver för avancerad skötsel om du är nybörjare. Krasse, basilika, tomater, paprika och chili är exempel på plantor som du enkelt kan odla hemma.