Förbereda grillplatsen

Nu när temperaturen börjar gå uppåt och snön försvinner, eller redan försvunnit beroende på var i landet man bor, börjar det nog klia i grillfingrarna bland många.

En hel del svenskar har säkert redan grillen till hands. Men om man är en av de som inte ännu äger en eller kanske behöver byta ut en gammal grill är det bäst att slå till på en gång.

Valet står ofta mellan gasol- eller kolgrill, och vilken som är bättre handlar ibland bara om vem man frågar. Tittar man på för- och nackdelarna kan man dock säga det följande:

Gasolgrillen är enkel att styra när det kommer till temperatur, tänds väldigt lätt och är ofta väldigt snygga maskiner. Nackdelen är att man måste köpa ny gasol och måste rengöras ordentligt efter varje användning.

Kolgrillen är dock relativt lätt att rengöra, doftar bättre än gasolgrillen och blir i regel hetare, vilket kan förbättra köttets smak. Det är dock inte lätt att hålla en jämn temperatur på en kolgrill och den tar längre tid att få igång.

Något som man alltid måste ha i åtanke när man grillar är att man gör detta på ett säkert sätt. Många olyckor sker årligen i samband med grillning där både hem och personer tar skada.

Är man något av en nybörjare till grillning ska man inte dra sig från utmaningen utan möta den rakt på. Det finns många bra tips man kan använda sig av för att få ett bra resultat även om man är oerfaren. Men man kommer också märka att ju mer man grillar desto bättre resultat får man. En riktig grillmästare har många år på nacken och har gjort sin beskärda del av misstag.