Bygg ett förråd för dina trädgårdsredskap

Nu börjar trädgårdssäsongen och det kan finnas en fördel att bygga ett förråd för dins trädgårdsredskap så de finns i närheten där du ska arbeta. Du slipper gå till huset för att hämta din gräsklippare eller favoritspaden. Bygg så pass stort så du kan ställa in dina trädgårdsmöbler när säsongen börjar lida mot sitt slut.

Så klart så väljer du själv vad du ska bygga. Det finns alltid en risk att man underskattar och bygger för litet förråd. Se till att du bygger för framtiden. Även om du inte har alla de redskap som du vill så kanske kommer du att skaffa dessa. Då är det bra att ha ett så pass stort förråd i din trädgård så du får plats med dessa. Skilj på garage och ditt förråd i trädgården. Förvara det som hör trädgården till där och det som hör bilen till i ditt garage.

En bra ide är att bygga så pass stort att du kan dela av det med två separata ingångar och har en del för dina redskap och den andra för dina trädgårdsmöbler, dynor och annat fint som ska placeras ut när sommaren kommer. Tänk på att hålla dig under de kvadratmeter så du inte behöver ansöka om bygglov. Kontrollera alltid med din kommuns byggnadsnämnd innan du påbörjar något bygge hemma på din egna gård och tomt.