Bli trädgårdsarkitekt – Trädgårdsakademin

Det finns flera vägar att gå för den som vill arbeta som trädgårdsarkitekt. En väg är att gå någon av de kurser som erbjuds av utbildningsföretaget Trädgårdsakademin. Dessa startade sin verksamhet 2003 och erbjuder idag ett flertal olika kurser inom trädgårdsdesign och intilliggande kunskap.

En fördel är att trädgårdsakademin erbjuder kurser på distans vilket gör att det är lättare att kombinera familjeliv, arbetsliv och studier. Deras idé är att erbjuda mycket flexibla lösningar och alla utbildningar är därmed individuellav vilket gör att man kan starta när som helst och sedan välja sin egen studietakt.

Den som exempelvis är intresserad av att bli diplomerad trädgårdsarkitekt kan välja deras utbildning som motsvarar ett års studier. Priset för denna utbildning är (2015) 125.000 inkl moms.

Utbildningen består av flera olika delkurser och den som inte vill läsa allt på en gång kan välja att läsa kurs efter kurs så länge som orken och inspirationen finns. Vill man ta paus är det möjligt för att sedan fortsätta där man slutade.

Man kan även välja mellan två olika inriktningar. Antingen Trädgårdsdesign Primo eller en grundkurs med större fokus på olika växter och kännedom om dessa.

De delar som ingår i utbildningen är Trädgårdsdesign, Växtkännedom, Ritteknik, Entreprenör samt Examensprojekt.