Att odla inne

Allt har ett slut så även sommaren och det vi kan skörda från vår trädgård. Nu är det dags att flytta odlingen inomhus för att kunna njuta av färska örter i vinter.

Visst är det gott att bara kunna plocka de örter man behöver när man står i köket och att flytta in odlingen av örtväxter inomhus är inget svårt. Man kan ställa en del örter direkt i fönstret så att du når dessa när du står vid spisen och får närhet till dina örter när du behöver dom.

När du plockar in dina örtagård så behöver du enbart vattna dessa och se till så dom har det bra, och med bra menas att de har det varmt och får ordentligt med det soljus de behöver. Se till så att jorden för örtplantorna är lucker och ställ krukorna på något fat eller större behållare. 

Se till så att de har ordentligt med plats för att växa och håll efter dina örtplantor så att de mår bra och blir goda och användbara till din matlagning. Det kan vara bra att tänka på att till exempel oregano om du odlar detta behöver mer ljus än till exempel lagerblad.