Anlägga gemensam trädgård

Alla har inte möjlighet att ha en egen trädgård och speciellt inte om du bor i en bostadsrättsförening. Men lusten att odla och uppleva växande grönska är det många som har i alla fall. Då kan lösningen vara att anlägga en gemensam trädgård, tillsammans med dina grannar! Fördelarna är många, eftersom det är flera som kan dela på arbetet med trädgården, till exempel att rensa ogräs och vattna.

Att planera en trädgård

Det finns olika typer av trädgårdar, du kanske till exempel vill ha massor av blommor eller så vill du ha buskar och växter med sådant som går att äta. Varför inte en doftande trädgård med örter och kryddor? Utgå också från de möjligheter som just din gård har att erbjuda. Titta på om trädgården kommer att ha sol eller skugga och hur stora växter som får plats. Låt planeringen ta tid!

Njut av resultatet

När planeringen är klar är det dags att börja arbetet på trädgården. Många arbetar stillasittande idag och då kan möjligheten att få arbeta med händerna vara nyttigt och riktigt tillfredsställande. Att skapa något tillsammans är fantastiskt och räkna med att ni blir godare grannar än någonsin! När ni är klara med arbetet, kan ni slå er ner i grönskan och njuta av resultatet.